top of page
  • Writer's pictureParfymbloggen

Utmärkt sommardoft

Updated: Apr 14, 2022


Parfums De Marly är ett parfymhus som alltid levererar utmärkta nischdofter. Parfymerna luktar lyxigt, unikt och får en att stå ut. Jag kommer återkomma med flera inlägg gällande dessa parfymer. Från huset har vi parfymen "Percival" för män. Denna doft är ett bra val för den som vill vända huvuden under de varma sommardagarna.

I betalt samarbete med Parfym.se


Doften är maskulin och direkt efter man sprayat känner man en fräsch citrusdoft som sedan efter några minuter lägger sig och ger en fortsätt fräsch, men nu även kryddig doft. Basnoterna ger den lite djup och ett svagt mörker, men parfymen behåller ändå sin somriga ljusa karaktär.


Omgivningens reaktioner

Denna parfym har definitivt uppskattats av de omkring mig. Den beskrivs som både fräsch och lite kryddig. Jag kommer utan tvekan att bära den mer under den kommande sommaren.


Noter

Bas: Ambroxan, Bärnsten, Trä, Balsamgran, Mysk.

Mitt: Hedione, Koriander, Viol, Jasmin, Kanel.

Topp: Bergamott, Geranium, Mandarin, Lavender.


Tid för användning

Denna fräscha och kryddiga citrusdoft passar definitivt bäst till våren och sommaren. Fräscha dofter behöver värme för att avdunsta bättre och därmed kunna nå längre. Under sommarens sol når Percival sin fulla potential och står ut från andra sommardofter. Under vintern och hösten hade jag istället använd något sötare eller mörkare som t.ex Oud For Greatness.


Styrka/Hållbarhet 6/10

Denna parfym är inte den starkaste, vilket är ganska naturligt då den tillhör den fräscha citrus kategorin. Den är dock tillräckligt stark för att nå de du vill att den ska nå och du riskerar inte att överväldiga någon med din doft. Den har en styrka som jag skulle beskriva som väldigt behaglig och lagom.


Betyg

Denna parfym får en 6/10 flaskor av mig då den luktar väldigt gott, men passar inte så många tillfällen. Den är perfekt för sommaren, men under andra årstider finns det bättre alternativ. Jag personligen gillar även en mer påtaglig doft med mer styrka.


Låter denna sommardoft intressant?

Klicka då på länken och få tag på den direkt!

-adtraction länk

I betalt samarbete med Parfym.se

18 views

Recent Posts

See All
bottom of page