top of page
  • Writer's pictureParfymbloggen

Söt och kryddig doft från Armani

Updated: Apr 14, 2022


Stronger With You Intensely av Armani är en förbättrad, raffinerad version av originalet. En söt vaniljdoft med kryddiga toner som gör att man nästan blir sötsugen. En parfym perfekt för den som gillar en kraftigt söt parfym som verkligen markerar ens närvaro.

I betalt samarbete med Parfym.se


Doften har en sötma som kommer från en stark vaniljdoft, men den är ändå mycket maskulin. Parfymen öppnar upp kryddigt med peppar och kardemumma tillsammans med sötma från vaniljen. Det är en behaglig öppning, men doften lyckas ändå bli bättre med tiden. Efter några minuter lugnar sig doften och kryddorna tränger inte fram lika mycket, men man känner ändå att de stannar kvar i bakgrunden. Nu är det istället vaniljen och de söta noterna som dominerar i en behaglig balans.


Omgivningens reaktioner

De reaktioner man får när man bär denna parfym är nästan alltid positiva när det handlar om själva doften. Den luktar så gott att man vill kunna äta den. Då denna parfym är väldigt söt och påtaglig så kan problem uppstå om man sprayar för mycket av den. Jag har träffat på människor som har gjort det misstaget. Det är betydligt mer behagligt för folk att låta dem känna doften när de kommer nära, istället för att till exempel få hela bussen att lukta.


Noter

Bas: Vanilj, Tonka böna, Bärnsten, Mocka.

Mitt: Karamell, Kanel, Lavender, Salvia.

Topp: Rosépeppar, Enbär, Viol.


Tid för användning

Denna parfym passar definitivt bäst under vintern. Under vintern dominerar de söta dofterna och denna parfym är en av de bästa alternativen i den kategorin. Det är något med vanilj, karamell och sötma som passar till vintern. Under sommaren blir det lätt överväldigande med en sådan doft och jag hade då istället sträckt mig efter en flaska med en något friskare i.


Styrka/Hållbarhet 9/10

Att denna parfym håller extremt länge och når långt är inte förvånande med tanke på dofttypen. Den är lätt att överanvända då den är så stark. Vill man hursomhelst ha en parfym som verkligen når folk omkring en så är denna parfym ett väldigt bra alternativ.


Betyg

Denna parfym får 6/10 flaskor då den luktar väldigt gott, är stark och håller länge. Det enda negativa är att den nästan endast används under höst/vinter. Mycket handlar även om personlig preferens, men denna parfym går enligt mig att överanvända till en punkt som gör att den luktar för mycket. Med rätt användning är detta dock inte ett problem utan mer en bonus och själva doften är som sagt fantastisk.


Låter denna doft intressant?

Klicka då på länken och få tag på den direkt!

-adtraction länk

I betalt samarbete med Parfym.se



12 views

Recent Posts

See All
bottom of page