top of page
  • Writer's pictureParfymbloggen

Light Blue som havet

Updated: Apr 14, 2022


Dolce & Gabbana light blue är en perfekt designerdoft för sommaren. Själv tänker jag på en solstol vid stranden under en varm sommardag när jag känner doften av denna parfym. Den levererar verkligen friskheten av havet.

I betalt samarbete med Parfym.se


Doften luktar citrus med svaga kryddiga toner i bakgrunden från öppning till slut. Den har svagt mörka tränoter och mysk för att ge den ett djup. En frisk och behaglig doft som inte slår mot näsan eller riskerar att överväldiga någon på stranden. Den säljs även till ett bra pris. Detta är EDT versionen som jag tycker om, men om du är ute efter något som är snäppet starkare med mer djup så kan du pröva light blue eau intense.


Noter

Bas: Rökelse, Mysk, Ekmossa.

Mitt: Peppar, Rosmarin, Rosenträ.

Topp: Grapefrukt, Bergamott, Mandarin, Enbär.


Tid för användning

Denna parfym är perfekt för varma sommardagar på stranden. Den fungerar även på våren men jag hade inte valt att använda den under höst eller vinter. Detta då sötare och kryddigare parfymer omkring en dominerar under vintern och kommer tränga undan denna friska doft.


Styrka/Hållbarhet 4/10

Denna parfym behöver man komma nära för att känna vilket kan vara bra för man riskerar inte att överväldiga folk omkring en. Den är behaglig och ligger nära kroppen, men inte alltför nära. Detta gör att de du vill ska känna den, kommer att känna den. Den håller inte så många timmar, men doppar man sig i havet flera gånger så spelar det ingen roll. Vill du ha något som håller längre och som når folk lite längre bort från dig, köp då eau intense.


Betyg

Denna parfym får 5/10 flaskor av mig. Den går endast att använda under sommaren och den är inte helt unik. Jag kanske till exempel sträcker mig efter något som Bvlgari Aqva för lite variation, men med liknande doft. Den går alltså att ersätta med liknande, men själva doften är väldigt fin. Den är frisk, lugn och kommer inte förarga någon. Priset är även rätt bra.


Låter denna doft intressant?

Klicka då på länken och få tag på den direkt!

-adtraction länk

I betalt samarbete med Parfym.se
7 views

Recent Posts

See All
bottom of page