top of page
  • Writer's pictureParfymbloggen

Känslan av savannen

Updated: Apr 14, 2022


African Leather av Memo Paris ger ett perfekt lyxigt intryck av savannen. Den är varm och väldigt kryddig. Med tiden lägger den sig och blir snäppet sötare. De mest framträdande tonerna är kryddor som till exempel kardemumma och saffran. Parfymen har även en stark ton, precis som namnet antyder, av läder. Ouden i parfymen gör den träig och ger den en behaglig mörk atmosfär. Doften ger en stark känsla av värme vilket passar namnet och den image som Memo försöker uttrycka.

I betalt samarbete med Parfym.se


Noter

Bergamott, Saffran, Kummin, Patchouli, Oud, Vetiver, Mysk.


Tid för användning

Denna parfym går att bära året om. Den passar dock bättre under vintern och hösten. Den kan vara lite för söt och kryddig för en varm sommardag, men den funkar perfekt under sommarkvällarna.


Styrka/Hållbarhet 9/10

Väldigt stark parfym som doftar starkt på långt avstånd. Håller även väldigt länge på huden.


Betyg

Denna parfym får 8/10 flaskor av mig. Den luktar gott, men en del av noterna i parfymen passar väldigt specifika näsor(Oud kan vara en sådan). Designer parfymer är ofta vad man kallar "crowdpleasing" vilket innebär att de flesta kommer att tycka om dem då skaparna använder vanliga toner inom en "komfortzon". Denna parfym tillhör istället "nisch" kategorin och Memo har här skapat ett mästerverk som inte kommer passa alla, men som många kommer att älska. Den typen av parfymer som Memo skapar är alltså inte lika "crowdpleasing", men de jobbar med naturligare, starkare och lyxigare toner som skriker av framgång kring den som bär dem. Fördelen ligger i att man luktar mycket mer speciellt med en nischparfym. Rekommenderar därför att man bär den på huden och testar den innan man köper den.


Låter den intressant?

Klicka då på länken och få händerna på denna doft av slätten!

-adtraction länk

I betalt samarbete med Parfym.se13 views

Recent Posts

See All
bottom of page